Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/c/7/8/vrolijkevisserswesterlo.be/httpd.www/cutenews/core/security.php on line 204 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/c/7/8/vrolijkevisserswesterlo.be/httpd.www/cutenews/core/security.php on line 236

Geschiedenis

 

De Vrolijke Vissers zijn gesticht in 1875 door de heer Denis De Busser.

In de beginjaren visten de leden uitsluitend op de Grote Nete (Ook wedstrijden). Pas in het begin van de jaren 30 kwamen zij tot een akkoord met de familie de Merode voor gebruik te maken van hun vijvers.

De oorzaak voor deze verhuis was te vinden in het feit dat de waterkwaliteit van de grote nete snel aan het verslechten was. Met een algemene vissterfte in 1932-33 ging de visvangst snel achteruit. Enkele jaren later had de nete opnieuw prijs en deze keer duurde het herstel van de fauna veel langer.

Tot op heden hebben wij nog altijd de vijver in huur. In 1980 konden wij een leegstaand gebouw bijhuren en dat werd ons clublokaal en daar vertoeven wij nog steeds.

 
 
Hits: 0000156
Bezoekers: 0000020